Seitsemännen kerran järjestettiin Paimion Power Weekend ja tällä kertaa FPO:n penkkipunnerruksen ja maastavedon SM-kisan merkeissä. Tuttuun tyyliin ”Powerlifting Maman” Maria Jokipalon manageroimana.Vasempana ja oikeana kätenä Iiro ”Työmies” Jokipalo ja ”Voice of Powerlifting” Kalle-Eemeli Tonni-Ylitalo. Siinnä rautainen troikka, jonka edessä muinainen punakoneen ”Troikka Petrov” kalpenee.

Jutellessani Marian kanssa ennen kisoja, niin monien kisojen rutinoitunut konkari myönsi olevansa jokaisen kisan jälkeen valmis ripustamaan työhanskat naulaan. Jostakin se kipinä aina löytyy uudelleen ja liekki roihahtaa taas palamaan. Kylmä faktahan on, että jos Perheyritys Jokipalo ja Jokipalo heittää pyyhkeen kehään niin FPO:lle voidaan alkaa kirjoittelemaan muistopuhetta.

Muutaman vuoden aikana on Etelä-Suomessa voimanosto-toiminta kutistunut kuin se kuuluisa pyy ennen maailmanlopun tuloa. Entinen BBC-club eli nykyinen Itäharjun kuntosali on luopunut kisatoiminnasta. KP-Gym alkoi muistuttaa yhden naisen yritykseltä ja resursseja laajempaan kisatoimintaan ei riitä. Laitilan West Coast Power on hiipunut Teron ja Nupin sekä muutaman perseennuolija-kaverin sisäsiittoiseksi sököporukaksi. Ilman määrätietoista sihteeriä Anna Vuoriota olisivat päätökset seurasta suoraan sieltä mihin aurinko ei paista.

Jaksamisia FPO:n johdolle ja yrityksen puutteesta ei voi moittia. Kokkola ja Pori järjestäneet hyvät kansalliset kisat. Ensi vuonna voimanosto-leiri ja viellä ehtii toteuttaa uusiakin ideoita.

Ei muuta kuin uutta kutia piippuun. Annetaan rakkikoirien haukkua, pääasia että karavaani kulkee.

Naiset penkkipunnerrus

Minulta alkaa ylisanat loppua,kun pitäisi puhua Johanna Biesistä. Kertakaikkiaan uskomaton nostaja, käsittämättömän hyvä kilpailija ja osaa ohjelmoida kuntonsa kisapäivään Sveitsiläisen kellon tarkkuudella. Kisojen paras naisnostaja 130 kilon punnerruksella oman painon ollessa 62.4 ja siitä tulivat ykköspisteet 140.63

Lahden MM-kisoissa Johanna jutteli että treenaakohan hän väärin, kun tekee niin erilailla kuin muut nostajat. Pitäisiköhän tehdä joku herkistely ennen kisaa…?

Kommentoin siihen vain, että tulokset puhuvat puolestaan ja tulostaulu ei valehtele. Björn Nalle Wahlroosilta ovat aina persaukiset kadehtijat udelleet, miten paljon nuoruuden kommunismi vaikeuttanut myöhempää uraa….?Wahlroosin vastaus paljonpuhuva… -Kun katsoo pankkitiliä, ei paljoakaan.

Niinpä Johanna…pidä tyylisi, se tuo tulosta.

Anna Khudayarov kokonaiskisan kakkonen 165.5 kilon tuloksella ja pisteitä 136.66

Tulos on kuitenkin suurin rauta mitä suomalainen nainen on raw-penkissä nostanut.

Treeni-sarjat lupaavat viellä selvästi suurempia rautoja, kunhan huippukunto osataan viellä viritellä esiin. Tähän kisaan Anna ilmoittautui viime tipassa, mutta tuloksellaan nosti paljon kisan tasoa.

Emma Huhta oli kolmas nainen joka penkkasi 100 kiloa ja oli 86 pisteellä kisojen kolmas kaikki sarjat huomioiden.

Sanna Halenius antoi hyvän vastuksen 90-kilon sarjassa 95 kilon nostollaan.

Näiden ladyjen jälkeen taso tipahti jo selvästi, mutta toivotaan että sieltä tulevat seuraavat menestyjät.

Rapota rapota…sanoisi itänaapuri.

Naiset veto

Veto oli naisten kohdalla heikkotasoinen, samoin kuin WPCn veto-Sm kisoissa Mikkelissä.

Vilhelmiina Sillanpää otti uransa komeimman voiton ollessa vedon paras nainen. Voiton arvoa nostaa oman sarjan mestaruus 160 kilon tuloksella ja tasatuloksella kakkoseen. Paljon kilpaillut Sillanpää on saanut kisarutiinia ja kovassa paikassa osaa venyä. Jollei olisi kysymys nätistä tyttölapsesta, voisi sanoa että on löytänyt pallinsa….

Sanna Halenius kakkonen kokonaiskisassa ja Emma Huhta kolmas.

Miehet penkkipunnerrus

Ainakin minulle oli yllätys Joona Piiroisen huipputulos 110 kiloisten sarjaan tuloksella 230 kiloa.

Olen aina tiennyt että minulla on Orakkelin lahja, kun puhutaan voimanostosta. Kuitenkin ihmettelen, kun kuukausi sitten kaipasin kirjoituksessani Juha Tuomaiselle haastajaa tähän sarjaan.

Nyt se on löytynyt ja aika näyttää siintääkö horisontissa ohituskaista…?Käsi varmaan jo on vilkulla…

Pedro Karlsson oli hieno nähdä voimanostolavoilla ja tulostakin syntyi. Päivän kovin rauta 232.5 ja kokonaiskisan kakkonen. Toivottavasti visiitti ei jää ranskalaiseksi, vaan jatkoakin seuraa.

Lauri ”Lex Luthor” Härkä kisan kolmas 225 kilon nostollaan. Nyt alkaa mieheltä löytyä jo tulostakin kisoissa. Aikaisemmin Some-maailmassa tehtiin parhaimmat suoritukset. Mutta niin se vain maailma muuttuu Eskoseni.

Johann Ludvig Runeberg Frisk oli selvästi vuoden kehittyjä. Komea 212.5 kilon punnerrus kertoo hurjasta kehityksestä viimeisen vuoden aikana. Erikoismeriittinä vielä hienosti hoidettu liiton tulospalvelu. Well done.

Veteraanipuolella hatunnoston arvoinen suoritus yli 70-vuotiaissa nostettu 155 kiloa Jorma Lampisen toimesta. Hienoa oli myös nähdä loukkaantumisista toipuneet Raimo Hiisiö ja Juhani Kärkkäisen paluu kisa lavoille.

Miehet veto

Nuorten esiinmarssi oli päivän sana, näissä kisoissa. Nuorten sarjoissa nostanut Valtteri Mäkilä teki 350 kilon vedollaan päivän kovimman noteerauksen 200 pisteellään. Myös juniorisarjoissa nostanut Oskari Simonen veti 312.5 satkuun ja kisan pistekakkonen. Tasokkaan maastavedon kolmanneksi paras vetäjä oli kasikakkosten Mikael Kumlander 280 kilon vedollaan. Mestaruuksia on napsahdellut vyölle mukavaan tahtiin. Esimerkillistä työtä.

Multi-voimailija Robert Pirkkiö veti 305 satakymppiin ja hätyttelee lajin kärkeä maassamme.

Oman kylän poika Ville Bomber Suominen kokonaiskisan kolmas 332.5 vedolla. Muutama viikko sitten käyty Porin kisa ei tuntunut painavan jäsenissä.

Viiden kärki tosi tasainen, joten Suomi edelleen vetomaailman kärkeä.

Siinnä tärkeimmät ja taas kiitos kisajärjestäjille ja toimitsijoille. Kilpailut ovat aina lajin suola,vaikka ”nettinostaminen” edelleen monen paskahousun suosikkilaji.

Ehkä siinnäkin tulee joskus pää vetävän käteen ja normi kilpailu saa ansaitsemansa arvon.

Kuitenkin suuri arvostus kaikille niille jotka nousivat kisalavalle. Olette eliittiurheilijoita ja omaatte riittävän itsetunnon ja arvostatte oikealla tavalla lajianne.

T.Peku