HISTORIAA

Uudenkaupungin historia tuntee monen monta kuntainliitosta, joiden myötä ympärillä olevat itsenäiset kunnat on liitetty osaksi autokaupunkia. Kalanti, Pyhämaa ja Lokalahti ovat tänäpäivänä Uudenkaupungin lipun alla…vai ovatko sentään…?
Kun suurennuslasin avulla katsoo tarkkaan alueen karttaa, niin Lokalahdelta löytyy pienen pieni Varanpään kylä, jota ei ole valloitettu. Siellä asuu sitkeä ja pieni kansa, joka ei ole menettänyt itsenäisyyttään. Kylä-ja Avantouintipäällikkönä toimii Matrix Anttix veljensä Ramix Obelixin kanssa.
Villihevosten kanssa he tekevät hurjia hyökkäyksiä vihollisten selustaan tai ruuvaavat niiden paskaputket umpeen.
Hurjat barbaarit polveutuvat naapurikunnan, Taivassalon kulttihahmosta Pelto-Pekkosta. Tämä myyttinen muinaiskansallinen hahmo on esiintynyt myös Erno Paasilinnan kirjoissa.
Pelto-Pekko asustelee viljapelloissa ja ryyppää Taivassalon perinnejuomaa Limppu-Kiljua ja pelottelee piikoja, kun ovat lehmänlypsy-retkillää.
Jopa Laitilassa asti pelotellaan pesäpalloa harrastavia kurittomia lapsia Pelto-Pekolla. Saagan mukaan Pelto-Pekko tulee yön pimeydessä, työntää pesis-mailan Isän hanuriin, ”konttaa” äidin yli ja vie lapset pakkotyöhön Taivassalon sokerijuurikas-maille.
Aina jokaisessa hyvässä tarinassa on kyseessä hyvän ja pahan ikuisesta taistelusta…niin myös tässä.
Hakkenpään kylässä nais-soturi Mariax Jokkix heiluttaa totuuden miekkaa ja ajaa tulivaunuilla tien toisella puolella odottavan Pikku-Piruxin kimppuun.
Syynä ikuiseen kamppailuun on Pikku-Piruxin muinainen häikäilemätön teko, kun hän telkitsi Arkki-Enkeli Mammaxin perunakellariin.

NYKYPÄIVÄ

Heinäkuun 8. pv on Lokalahden Suvipäivät. Sen yhteydessä vuoden alussa toimintansa aloittanut paikallinen voimailuseura Lokal Power järjestää FPOn alaiset penkkipunnerruskilpailut. Kisan yhteydessä on mukana sotilaspenkki-kisa. Katsojat saavat arvata ja veikata voittotulosta miten monta toistoa voittaja saa aikaan. Joten jännitystä siis lavalla ja katsomossa.
Abba lauloi …Winner takes all. Pikkasen samalla periaatteella tämäkin kisa. Pääpotin vie SUURIN RAUTA eli nyt on turha alkaa lämmitellä saunaa ja opetella wilksin pisteitä.
Tottakai muutkin kategoriat huomioidaan palkintojenjaossa ja Putkikeisari Rami Anttila on luvannut, ettei tyhjin käsin tarvitse kotiin lähteä.
Tässä vaiheessa on pakko kertoa ”Kymppiuutisten kevennys”…Ylöjärven SM-kisoissa kuuluttaja Mikko Korpeinen kertoi yleisölle että olen saavuttanut 57 Suomenmestaruutta. Jatkoi siihen,että tällä miehellä on ollut monta kertaa tanko käsissä. Sivutuomarina ollut Maria Jokipalo jatkoi, että paljon muutakin ollut kädessä. Uskoisin että Powerlifting Mama viittasi työhöni heitollaan…mutta mutta minä en osannut ajatella kuin tumputtamista…Lähde siinnä sitten vetämään ME rautoja, kun mielessä oli vain käden vaihto vauhdissa ja peukalojarrutus.

KISAAJAT

Koko baletti on niin alkutekijöissä, että vähän vaikea ennakoida kuka on mukana. Heinäkuu on aikaa, jolloin harjoittelua kevennetään mutta luulisi myös rahan kelpaavan.
The devil of Pori on ainakin ilmoittanut kiinnostuksensa ja näillä näkymin olisi paalupaikalla.
Isäntäseuran come-backin tehnyt Magic-Mike Taipalus on hirvittävässä tikissä. Jos mies ei loukkaannu, niin varmasti tekee elämänsä kisan.  Toinen järjestävän seuran nostaja Doctor Iiro Jokipalo tulee rikkomaan 200 kilon rajapyykkiä.
Lokal Powerin laitilalaisesta farmiseurasta Team West Coast Powerista voisi odottaa kahta yli 200 kilon punnertajaa Jan Erik Maantila ja Lauri Marttila.
Jäämme odottamaan mitä tekevät Jari-Pekka Eirala, Tuomainen, yms. kovat punnertajat. Toivotaan että ilma on suosiollinen ja kisat voidaan pitää ulkona keskustan terassilla.
T.Peku