PTV SM 2022 etukäteisjuttua!

Aikaisempina vuosina on totuttu kisaamaan syksyn penkki-veto SM-kisat Paimion Power Weekendin yhteydessä. FPOn puheenjohtaja Maria Jokipalo ilmoitti jo varhain keväällä,että kisat pidetään Turun uudella PTV-Gymillä. Muutama vuosi takaperin Herra Isoherra itse oli käynyt ensimmäiset voimanostokisansa juuri Paimiossa. Silloin Maria oli tiedustellut mahdollisuutta järjestää kisoja Vatasen saleilla. PT Vatanen oli näyttänyt vihreää valoa asialle ja oli luvannut tilat ilmaiseksi järjestäjille.
Maria oli vuoden 2020 kisojen jälkeen, jotka Koronan takia järjestettiin pikahälytyksellä Itäharjun kuntokeskuksessa, kiitos Jesse-James Ylitalon, että kisakamojen raahaaminen ja kallis vuokra vie kisoista pohjan pois.
Tiedustelut Vataselta kertoivat että mies oli sanojensa mittainen ja lupaukset lunastettiin. Näin siis syksyn suurtapahtuma järjestetään uudenkarhealla, Suomen suurimmalla PTV-salilla.
Tulossa huikea voimailu-spektaakkeli, sillä Troikka Jokipalo-Ylitalo-James ja Jokipalo takaa laadun ja kukaan ei lähde kisoista pois ilman suurta voimailukokemusta rikkaampana. Jos muinaisen CCCPn ylivoima-troikan pyörityksen jälkeen vastustajan pelaajat luistelivat väärään vaihtoaition, niin kisojen jälkeen voi joku jäädä pyörimään Raision ABC-aseman liikenneympyrään. Sen verran kovaa kamaa tarjoaa kisajärjestäjien ”Jauhojengi”.
Mahdollisesti J-P Eirala järjestää ensivuonna kansalliset kisat Oulun PTV-Gymillä. Maria Jokipalo on todellinen ”Powerlifting Mama”, sillä hän on jo pitkään kantanut huolta esim. Rovaniemen nostajien pitkistä kisamatkoista maan toiseen laitaan.Toivon itsekin hartaasti, että Simon Kankkosen Kokkolan jengi saisi seuraa Pohjanmaan nostajista kisajärjestelyihin. Oulu ja Seinäjoki ovat perinteisesti kovia voimanostopaikkakuntia. Nyt mietintämyssy päähän ja suunnittelemaan kisoja. Kyllä se pesäpallo kuuluu sinne Suojeluskuntien sotataitojen harjoitteluun. Nyt on sentään jo NATO-joukot.
Rovaniemen puuhamiehistä Joona Leppäjärvi pitää kisojen jälkeen KP-Gymillä voimanostoleirin ja lauantainakin tarjoaa tarvitseville tietotaitoaan harjoittelusta ja vammojen kuntoutuksesta sekä ennaltaehkäisystä.
Ossi Nikula järjestää I-Podi mittauksia lauantaina kisapaikalla klo 12-15 eli kaikille on jotakin.
Koska kisat ovat yksipäiväiset ja nostajia todennäköisesti toistasataa, niin kisa-aikataulusta pidetään sekunnilleen kiinni. Ryhmät alkavat ajallaan, eikä välimerenmaiden tyyliin,eli Manjana, manjana…
Nostajilla 60 sekuntia aikaa nostonsa suorittamiseen tai vuoro menee ohi. Eli kannattaa jättää ne metsurin kuulokkeet kotiin, varmistaa ettei luottohuoltaja ole kuulovammainen ja lopettaa se vitun kännykän vahtaaminen nostojen välissä.
Kisapäivä on juhlapäivä ja silloin keskitytään oleelliseen ja tehdään kaikki mahdollinen että suoritus on tapissa.
Edelleen on vielä hehkutettava, että kisan tason takaavat kaksi alansa huippumiestä. ”Voice of the Powerlifting” Kalle Eemeli Ylitalo-James. Voimanoston monitoimimies,joka on ehkä tunnetumpi ja arvostetumpi ulkomailla kuin kotohärmässä. Voisi jopa verrata puheeseen häissäni isoveljestäni Heikistä. -Muuten mukava mies, vaikka piilodemari….
Noh, veljeni hieman jäykkä valtion virkamies, verrattuna boheemin Jesse Jameksen. Kuitenkin arvostan molempia hemmoja todella korkealle.
Harri Vakkinen on noussut voimanoston kuvaamisessa ja youtube-kanavallaan tekijämieheksi lajimme tunnetuksi tekemisessä. Hattu korkealle päästä ja syvä kumarrus. Hienoa,että tämänkaltaisia innovatiivisia henkilöitä on lajimme parissa.
Tätä briefiä tehdessäni ilmoittautuminen on vielä kesken, joten kovia nimiä voi vielä ilmaantua.
Naiset penkki
Nyt näyttää siltä, ettei viimevuoden eeppinen taistelu Suomen ykköspunnertajasta toistu. Suomen ykköspunnertaja Johanna Predator Bies parantelee olkapään kipeytynyttä kiertäjänkalvosinta.Täysin käsittämätön yleisen sarjan ME-tulos 130.5 60-kilon sarjaan 50-vuotiaana on jotain sellaista jota sanat eivät riitä kertomaan. Johanna nähdään kuitenkin dumarin penkillä.
Anna Khudayarov on menossa elämänsä penkkikuntoa,  mutta kunto on tähdätty myöhemmälle syksyyn.Tosin viimevuonnakin Anna lähti kisaan pikahälytyksellä, joten katsellaan ja kuunnellaan mitä seuraa.
Näin ollen Krista Pellikka voi nousta penkkikisan kuningattareksi. Oteleveyden muutos ja pienet tekniset viilaukset tuoneet lähes 130 kilon kisakunnon.
Bosnia-Girl,Sofia Valkama ja Jenni Peltola kisaavat sitten himmeimmästä mitaleista.
Naiset veto
Naisten maastaveto on sama kuin Petra Beast Blomvall. Jännityksellä odottelemme rikkoutuvatko ME-luvut Petran toimesta. Pieni hiljaiselo ja valittelu kuuman kesän vaikeista treeneistä, usein tarkoittaa myrskypilvien kerääntymisestä ennen räjähdystä. Akseli Kirselä-Tiainen osaavat kiristää kahleita sopivasti, ennen kuin peto on ärsytetty tehtäväänsä…..
Emma Huhta on kehittynyt valtavasti vuoden aikana.Vierumäellä vedetty 210 oli vain ennuste tulevasta. Huhta on tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä, jolloin Suomi oli maastavedon ykkösmaa ja kadut täynnä Ladoja ja karvalakkeja.
Selkävoittoinen kyykkytyyli vahvistanut vetoa ja siihen tarvittavia lihaksia.
Miehet penkkipunnerrus
Ehkä eniten odotetaan harvakseen kilpailevasta Ville Siepistä. RAW Suomenennätys 90 kiloisissa vaarassa.
Johann Frisk tarjoaa mahdollisesti ainakin pistekisassa kiriapua. Johann Ludvig teki rajun kehitysloikan viime vuonna. Tuleeko nyt samanlainen.
Topi Frifeldt pitää Porin voimailuperinteitä yllä ja rikkoneet vetsku enkkoja. Ainakin Kokkolan kisoissa Topi oli liekeissä. Siipimiehenä Härkä Suominen tavoittelee myös ikäluokkansa rekordeja.
Oskari Lehtinen penkkailee paitapuolella yli 300 rautoja ja Dennis Riihimäki metsästää haamurajaa.
Atte Akkanen ja Klaus Renfors voivat kotiyleisön edessä ylittää itsensä.
Miehet maastaveto
Eetu Sieppi RAW puolen mahdollinen ykköstykki. Oskari Lehtinen vetää varusteilla yli 350 ja Riihimäki hyvänä päivänä lähellä 400.
Vielläkö 70 vuotias Olavi Rintanen vetää 300. Se on jo tapahtunut yli 40 vuotta. Ikä on vain numero…
Jokeri-kortti on mies Vehmaan kivilouhosten keskeltä. Sami Läpivahva Läpikivi. Uudelleen syntynyt Doyle Kenadyn inkarnaatio. No belts, no singlets, no T-shirts…..ainoastaan tennissukka hepin päällä ja stagelle…
T.Peku