Finland powerlifting organisation on pitänyt kiireellisen kokouksen liittyen uutisissa esiin tulleen dopingrikoksen tiimoilta.

Liiton kaksi master-sarjan nostajaa on FPO:n hallituksen yksimielisellä päätöksellä asetettu kahden vuoden kilpailu- ja toimintakieltoon dopingia edistävästä toiminnasta. Myös nostajien hallussa olevat ennätykset mitätöidään.

Vaikka FPO ei kuulu kansallisen adt:n toiminnan alle, on sen säännöissä kuitenkin dopingaineiden käyttö ja dopingia edistävä toiminta kielletty. Liitolla ja sen kansainvälisillä kumppaneilla on myös oma testausjärjestelmä. Testauskohteina ovat pääsääntöiseti ottaen ns. huipputason nostajat, Juniorit ja arpamenetelmällä valitut henkilöt.

FPO ei julkaise ko.henkilöiden nimiä yksityisyyden suojan takia, vaan heille on on tehty ilmoitus kiellosta henkilökohtaisesti.

Ko. nostajien toiminta on täysin heidän omalla vastuullaan, eikä FPO millään lailla tue tai hyväksy dopingaineiden käyttöä tai dopingin edistämistä. -Finland Powerlifting Organisation, hallitus. 2016/12-